Una imatge de l’interior de la Casa Vicens. Foto: aPortada

Casa Vicens va rebre durant l’any passat un 70% menys de visites en comparació amb l’any anterior a causa de la pandèmia. L’edifici modernista va passar de les més de 163.000 visites del 2019 a poc més de 49.000 durant el 2020.

El director de la Casa Vicens, Emili Masferrer, ha assegurat avui que pot semblar una “xifra baixa”, però s’ha mostrat orgullós dels visitants rebuts en un any marcat pel coronavirus, les restriccions i havent obert 195 dies, un 46% menys que l’any 2019. Masferrer, d’altra banda, ha valorat positivament la resposta del públic local. De fet, si habitualment la xifra de visitants locals era del 20%, el passat any va ser del voltant del 50%. Pel que fa a les visites de fora la ciutat, la nacionalitat espanyola va representar un 57%, seguida d’un 8% procedent de França, un 6% d’Itàlia i Estats Units i Japó amb un 4% respectivament.

Dins del 57% de públic català i espanyol, la demarcació de Barcelona és la que acapara pràcticament la totalitat de la xifra, amb més de 23.000 visitants, és a dir un 48% del total anual de visitants. Des de la Casa Vicens han remarcat que “han estat claus” la promoció feta als barris de la Vila de Gràcia, La Salut, El Camp d’en Grassot i Gràcia Nova, El Carmel, la Sagrada Família, El Putxet i el Farrò i Sant Gervasi- Galvany, els veïns dels quals van ser els que més van visitar l’edifici durant el 2020.