Imatge de l’exterior de la Casa Vicens. Foto: Casa Vicens

El 16 de novembre de l’any passat la Casa Vicens, el primer edifici residencial projectat per Antoni Gaudí a Barcelona, va obrir les seves portes després d’un llarg procés de reforma. Un any després de l’obertura la casa s’ha convertit en un punt d’atracció a Gràcia i ha atret gairebé 100.000 visitants.

Des de la Casa Vicens han explicat que aquest primer any la majoria de visitants­ ­–43.000 persones– ha estat de Barcelona, Catalunya i la resta de l’Estat. Deixant de banda aquest gruix principal de gent, entre els visitants europeus han destacat els francesos, els italians i els del Regne Unit. Pel que fa a la resta de visites, en primer lloc hi ha la dels turistes dels Estats Units, de Japó i de la Xina. L’objectiu de l’equip que gestiona l’espai és arribar a les 140.000 visites a finals d’any.

PATRIMONI MUNDIAL
Situada al carrer Carolines, la reforma de la casa va recuperar el màxim possible del projecte original de Gaudí, ja que al llarg dels anys l’edifici i la finca van patir diversos canvis. El 1899, la família Jover la va adquirir, i després de més de 120 anys com a residència familiar, el 2007 es va posar a la venda. El 2014 el banc andorrà MoraBanc la va comprar per obrir-la al públic i un any més tard van començar les obres de rehabilitació.

El 1969 la Casa Vicens va ser declarada monument històric-artístic amb altres obres de Gaudí, el 1993 va obtenir el reconeixement com a Bé Cultural d’Interès Nacional en la categoria de monument històric i el 2005 va ser declarada Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO. Era l’únic dels vuit edificis de Gaudí de Barcelona declarat Patrimoni Mundial que fins fa un any es mantenia tancat al públic.

RECONEIXEMENT DE ‘TIME’
Enguany la prestigiosa revista TIME ha inclòs aquest edifici de Gaudí entre en el seu llistat dels 100 millors llocs del món per visitar, menjar i dormir. La llista l’elaboren els editors de la revista, els corresponsals d’arreu del món i els experts de cadascuna de les àrees que la publicació tracta.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram