La tenda D’aquí va obrir les seves portes fa sis mesos al carrer Santa Tecla 8

Fa sis mesos va obrir al carrer Santa Tecla, número 8, un negoci de menjar per emportar innovador i que, poc a poc, s’està assentant. Es tracta D’aquí, una botiga que ofereix plats casolans fets amb productes biològics i d’origen català.

Cada matí, els seus propietaris (dos francesos i un català) preparen diverses amanides, plats de pasta, postres, i dos plats calents, que canvien cada dia. Tots ells, fets amb productes locals i biològics. És l’anomenada filosofia Quilómetre Zero. “Es tracta d’una manera de concebre el negoci, sent curosos amb el medi ambient i, per suposat, amb la qualitat del menjar que fem”, explica Cécile Cron, una de les seves propietàries. “Aquesta filosofia es basa en que, comprant els aliments als productors locals, es contamina menys i, a la vegada, s’impulsa l’economia local i els productes sempre són frescos”, destaca Cron, que assegura que el negoci Quilòmetre Zero està molt estès a altres parts d’Europa, com ara la seva França natal.
D’aquí ja està aconseguint fruits. “Tenim entre 20 o 30 clients habituals”, indica Cécile Cron, que s’encarrega d’escriure cada matí al web de l’establiment (www.daqui.es) el menú del dia. A la pàgina web, a més, hi ha l’opció de reservar el menjar o, fins i tot, demanar-lo a domicili. El repartiment es fa, per suposat, en bicicleta.