La sala ha ajornat les actuacions de Joan Garriga de La Troba Kung-Fú previstes per aquest dimecres i dijous. Foto: Arxiu

La sala Heliogàbal ha decidit suspendre la seva programació de música en viu per prudència i per evitar noves sancions de la Guàrdia Urbana. Dissabte passat va traslladar el concert del grup Crushed Beaks a la sala BeCool, i també ha ajornat les actuacions de Joan Garriga de La Troba Kung-Fú previstes per aquest dimecres i dijous, en el marc del seu 20è aniversari.

Entre desembre i gener, l’Heliogàbal va rebre cinc inspeccions de la Guàrdia Urbana, dues de les quals, la del 31 de desembre i la del tres de gener, van provocar diversos processos sancionadors per excés d’aforament que poden comportar multes de fins a 50.000 euros cadascun. En espera de la resolució, els responsables de la sala volen evitar una tercera sanció que podria provocar el seu tancament.

El problema és que l’espai té una llicència de bar-cafeteria, ja que, malgrat intentar-ho repetidament, no ha pogut aconseguir-ne una que contempli la seva programació de música en viu, organitzada per l’Associació Cultural Heliogàbal. És per això que, quan hi ha un concert, s’arriba a doblar l’aforament legal permès, que és de 49 persones. Un altre incompliment és la manca d’una sortida d’emergència, la qual no es pot realitzar perquè se’ls nega el permís d’obres per no tenir la llicència de bar musical.

Segons informa El Periódico, el passat divendres, els responsables de l’Heliogàbal es van reunir amb el Districte, que sempre ha estat tolerant amb la seva activitat. El problema, però, és que no pot garantir que no hi hagi noves inspeccions ni multes de la Guàrdia Urbana, que en aquest tema va per lliure.

La solució provisional passaria per realitzar un estudi acústic i de seguretat que, un cop aprovat, permetria seguir fent concerts sol·licitant un permís extraordinari per a cada actuació, segons el diari. Mentrestant, l’Heliogàbal ha suspès la música en viu per evitar mals majors.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram