Imatge d’una de les tuneladores que excaven el subsòl de la ciutat. Ajuntament

El Nadal ja està a tocar de dits, un any més arriben els dies dels grans tiberis familiars, de l’escudella, la carn d’olla i els torrons. Aquells dies en què es reprenen les discusions de sobretaula que es van iniciar un any abans, acompanyades d’importants dosis d’alcohol i algun que altre regal sorgit de l’impuls consumista que s’imposa des dels mitjans de comunicació.

A banda dels excessos alimentaris i les retrobades familiars típiques d’aquests dies, tampoc faltaran les activitats tradicionals del Nadal com els concerts, les cavalcades de Reis, els pessebres vivents o les campanyes de recollida de joguines. En aquest sentit, el Districte de Gràcia no és una excepció, i s’ha elaborat un programa replet d’activitats per a tots els gustos. Una d’elles és el trenet de Nadal, que cada dia fins al 5 de gener recorrerà les principals artèries de Gràcia.

Els dies 29 i 30 desembre i 2, 3 i 4 de gener, la biblioteca Jaume Fuster acollirà una mostra de joguines en horari de matí i tarda, i es farà cagar el Tió a emplaçaments com els Lluïsos d’Horta (divendres 24, 17 h) i s’organitzarà un pessebre vivent als jardins de les dependències del Co­ttolengo del Padre Alegre (fins al 30 de desembre.

Tampoc hi podia faltar la tradicional cavalcada dels Reis Mags d’Orient, que s’ha programat pel dia 4 de gener. Aquesta arrencarà a les sis de la tarda a la Parròquia de Santa Maria de Jesús de Gràcia i avançarà pels jardinets de Gràcia, el carrer Gran de Gràcia, travessera de Gràcia, el carrer Serdenya, Sant Antoni Maria Claret, Tordera, Milà i Fontanals, Puigmartí, Torrent de l’Olla i Diluvi fins arribar a la plaça de la Vila de Gràcia pels volts de les 19.30 h.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram