L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, va entregar el passat 27 de novembre la Medalla d’Honor a l’Escola Vedruna i a Francesc Miñana per la seva tasca al Districte. Es tracta d’un reconeixement municipal a aquelles persones i entitats de la ciutat que ajuden a construir “una Barcelona millor gràcies a la seva tasca de vocació social”.

En aquest sentit cada Districte escull dos guardonats dels seus barris i el Consell Municipal aporta el nom de cinc premiats més a nivell de ciutat.

ELS GRACIENCS PREMIATS

Francesc Miñana i Armadàs ha estat gaurdonat en reconeixement de la seva “trajectòria vital i de la tasca social desenvolupada durant més de quatre dècades a favor de les persones amb discapacitat i de la integració dels invidents” proposant, per exemple, l’eliminació de les barreres arquitectòniques.

Miñana, ha estat director del Centre de Recursos Educatius Joan Amades, president de la fundació Orfeó Gracienc i ha impulsat la Fundació Francesc Miñana per a la integració dels invidents.

L’Escola Vedruna de Gràcia ha estat guardonada en la categoria d’entitats iha rebut el reconeixement de la ciutat i del seu Districte pels 150 anys de presència al barri “educant i formant nens i nenes en valors compartits com l’esforç, la solidaritat i l’acció social”.

Durant l’acte d’entrega l’Alcalde Trias va agrair la tasca d’aquelles persones que desinteressadament “treballen, lluiten, defensen valors i, des de posicions molt diferents i des de situacions professionals molt diverses, ajuden a construir aquesta ciutat”. A més va demanar als guardonats que segueixin treballant perquè “la col·laboració amb la societat civil és indispensable”.