Fotografia de família amb tots els premiats. Foto. Ajuntament

Com ja és tradició, Gràcia ha tornat a celebrar un any més, i ja en van 20, una nova edició dels Premis Vila de Gràcia.

L’acte, que va tenir lloc el passat 14 d’abril, va servir per reconèixer la tasca de dues personalitats i set projectes emblemàtics del districte. Enguany el jurat va voler reconèixer la tasca de Josep Maria Riera, activista cultural del barri del Coll que durant més de 50 anys s’ha dedicat a enfortir el caràcter cultural, social i cívic d’aquest barri com a membre i president de les Caramelles Infantils de la Mare de Déu del Coll, com a fundador i president de la Coral Mare de Déu del Coll i com a fundador del Grup d’estudis del Coll.

D’altra banda, el premi ‘Eloi Babiano’ a la millor tasca de recerca o divulgació històrica en defensa de la memòria col·lectiva va ser per a l’escriptora Carla Gràcia, autora de l’obra ‘Set dies de Gràcia’, una novel·la històrica que transcorre a Gràcia durant la Revolta de les Quintes.

PREMIS COL·LECTIUS
Pel que fa als premis col·lectius, el Premi d’honor va anar a parar al Projecte Radars, nascut el 2008 al Camp d’en Grassot i que busca que les persones més grans que viuen soles o acompanyades puguin continuar vivint a casa seva amb la complicitat del seu entorn.

La resta de premis van ser pel projecte de recuperació de la memòria oral a la Sedeta, pel Punt Verd Tabuenca, l’Associació Jiwar, el Coopmercat, el ‘Concurs de teatre en català’ del Centre Moral i la Batakada Radioactiva de Ràdio Gràcia.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram