Les pregoneres ja han visitat l’escenari des d’on llegiran el text. Foto: Lluïsos

Cristina Pandis, Noèlia Bautista, Xènia Galtés i Paola Manjón seran les quatre veus encarregades de llegir el pregó de la Festa Major de Gràcia. Les jugadores de l’equip adaptat dels Lluïsos han estat les escollides pels responsables de la festa per posar veu a un text que, en aquesta edició, serà més inclusiu que mai. Aquesta activitat, que se celebrarà el dimecres 14 d’agost des del balcó de la seu del Districte, servirà, com cada any, per donar el tret de sortida a la programació festiva.

Amb la tria d’aquestes pregoneres, la celebració reforça el seu compromís amb la inclusió i converteix, encara més, la Festa Major de Gràcia en un espai per a tothom. En aquest sentit, des de fa anys tant el districte com l’organització vetllen perquè la festa sigui una celebració més inclusiva, en aspectes com la programació d’activitats, amb l’accessibilitat als carrers i places, amb l’ús del llenguatge de signes en diferents activitats o amb la descripció a través d’una app dels guarniments dels carrers.

Amb la seva tria, Pandis, Bautista, Galtés i Manjón relleven la doctora Elena Carreras, que va encarregar-se de la lectura del pregó l’any passat.

ESPORTISTES D’ELIT
Aquestes quatre jugadores de bàsquet han format part, durant els darrers tres anys, del combinat espanyol que ha jugat en els Special Olympics d’Abu Dhabi, Madrid i Àvila, en els quals han aconseguit medalles d’or i de plata.

Els Lluïsos van incorporar el bàsquet adaptat a la seva secció de bàsquet l’any 2012 de la mà de l’associació acidH (que també col·labora, entre altres clubs, amb l’Europa) i d’aleshores ençà entrenen i competeixen. Una de les cites més especials per a l’equip és el Torneig de Bàsquet Adaptat Sant Jordi.