Josep Maria Contel, recollint el guardó. Foto: Ajuntament

El Saló de Cent de l’Ajuntament va acollir ahir l’acte d’entrega de les Medalles d’Honor d’enguany. En el cas de Gràcia van ser per a Josep Maria Contel, en el cas del guardó individual, i per a Salutem-Accions comunitàries pel que fa a les entitats.

Contel és un personatge referent de Gràcia, on va néixer i pràcticament ha viscut tota la seva vida. En més d’una ocasió s’ha definit com un “agitador cultural” i ha dedicat una gran part de la seva vida a implicar-se en qüestions relacionades amb la història, la cultura popular i els veïns. Una de les seves passions és la fotografia i pocs paisatges graciencs o moments destacats han quedat sense retratar per la seva càmera. Tota aquesta trajectòria li ha valgut ara aquest reconeixement.

Pel que fa a Salutem-Accions comunitàries, es tracta d’una entitat del barri de la Salut a qui s’ha reconegut una trajectòria de 15 anys treballant per millorar la vida dels veïns. Salutem està formada per diferents associacions i veïns que s’han dedicat a teixir una xarxa des d’on s’incideix en temes com la cultural, el feminisme, la salut o la soledat de la gent gran, entre altres.