L’Escola Montseny de Vallcarca va organitzar divendres passat una jornada reivindicativa, que va consistir en una tancada de protesta, per reclamar a la Generalitat que reverteixi les retallades aplicades l’any 2010.

La protesta va ser l’acte central d’una setmana reivindicativa organitzada per l’Assemblea de Treballadors de l’educació pública. La tancada es va posar en marxa a les cinc de la tarda amb diferents activitats programades. Es va fer un taller de pancartes, activitats per als més petits, una taula rodona per tractar la reivindicació del nou institut de Vallcarca i el nou edifici de l’escola Cal Maiol de Sants, un sopar vegetarià i una sessió de cinefòrum. També es va debatre sobre la continuïtat de les mobilitzacions i, finalment, alguns dels integrants de la tanca es van quedar a dormir al centre.

CICLE DE MOBILITZACIONS
L’Assemblea de Treballadors de l’educació pública es va constituir després de la vaga del passat 29 de novembre després que el departament d’Educació, tal com expliquen des de la mateixa, assemblea, “no donés resposta a cap de les demandes de la plataforma reivindicativa”.

Des d’aquesta assemblea han el·laborat una llista de 12 punts on enumeren les seves demandes, entre les quals hi ha el restabliment de l’horari lectiu anterior a les retallades, la reducció de les ràtios (un màxim de 20 alumnes a primària i 25 a secundària), recuperar el poder adquisitiu, consolidar el lloc de treball del personal interí o el retorn de la inversió a les Escoles Bressol i les Llars d’Infants, entre altres.