Gran de Gràcia serà una zona exclusiva per a vianants les tardes del primer dissabte de cada mes a partir del mes de juny. El Districte ho va anunciar fa uns dies i la mesura es va aprovar al Ple d’abans-d’ahir. La decisió implicarà que el trànsit es talli des del Pla de Salmerón fins a Nil Fabra entre les cinc de la tarda i les nou del vespre.

Des del Districte expliquen que la mesura té com a objectiu “recuperar l’espai públic i que els veïns se’l puguin fer seu i gaudir-ne”. Per portar a terme aquesta mesura el Districte està elaborant un pla d’actuació per estudiar com “compatibilitzar l’activitat dels locals de planta baixa, el passeig dels veïns i les necessitats d’accés puntuals de vehicles per a la millora de la convivència del tràfic pels vianants, comerciants i serveis”.

La mesura també servirà per dinamitzar el teixit associatiu, comercial i veïnal d’aquesta avinguda i els seus entorns. Per aconseguir-ho hi ha la intenció de promoure diferents activitats, com ara jocs al carrer, activitats relacionades amb la cultura popular i l’economia social i solidària i la pràctica d’esports i dansa.

El regidor del Districte, Eloi Badia, ha afirmat que “és una mesura que reverteix directament en la qualitat de vida de les persones”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram