La protesta del 16 de febrer. Foto: Joanna Chichelnitzy / Fotomovimiento

La setmana del 15 al 21 de febrer diferents punts de la ciutat es van convertir en l’escenari de diverses manifestacions per l’empresonament del raper Pablo Hasél. Gràcia, concretament la zona de la Vila més propera a l’Eixample i la plaça Lesseps, va ser un dels llocs on les protestes es van fer més visibles i on també hi va haver incidents entre els manifestants i la policia.

El tret de sortida de les protestes va tenir lloc el 16 de febrer a la plaça Lesseps, on 1.700 persones, segons la Guàrdia Urbana, es van concentrar en la primera manifestació convocada per rebutjar l’empresonament de Hasél. La manifestació va derivar en forts enfrontaments entre una part dels concentrats i els Mossos d’Esquadra quan la columna de manifestants va començar a baixar per la Via Augusta. Hi va haver barricades, crema de contenidors i llançament d’objectes. El mateix dia també hi va haver disturbis a Gran de Gràcia.

ENCAPSULAMENT POLÈMIC
Després del 16 de febrer les protestes es van repetir de forma diària fins al diumenge 21 i en alguns casos també van tenir lloc a Gràcia. Especialment polèmica va ser la situació que es va viure el dissabte 20 de febrer en un tram del carrer Gran de Gràcia, on els Mossos d’Esquadra van carregar amb molta força contra un centenar de manifestants, als quals van encapsular provocant moments de molta tensió.

Aquesta intervenció policial va rebre fortes crítiques, mentre que el director del cos policial, Pere Ferrer, va admetre que “s’hauria pogut fer millor”, tot i que va afegir que els manifestants van tenir “una via d’escapatòria en tot moment”.