acte central del 25N

L’acte central del 25N, a la Plaça de la Virreina. Foto: Twitter (@Bcn_Gracia)

El 25 de novembre de cada any se celebra el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones per tal de denunciar el masclisme existent arreu del món. A Gràcia, diverses entitats, associacions, equipaments i el mateix Districte han organitzat diverses activitats per tal de conscienciar i posar al centre del debat aquesta problemàtica.

Les activitats i actes ja van començar el passat 21 de novembre al Centre Cívic el Coll amb el Casal de Joves del centre on, fins al 23 de novembre, es van fer cartells pel 25-N. El mateix equipament va acollir una reflexió sobre les expectatives de gènere el passat dia 23.

Una altra activitat dins el ventall d’actes de tota mena que es van fer durant la setmana va ser el taller d’autodefensa física i cura emocional que va tenir lloc el dia 24 al mateix centre cívic.

Arribats al 25 de novembre, el dia de la celebració com a tal, a part de la manifestació conjunta pels carrers de la ciutat, a Gràcia, al matí, es va fer la visita Dones i rereguarda, organitzada per l’Espai de Gent Gran. A més, a la tarda hi va haver tallers, concerts i exposicions.

Així doncs, el passat dissabte 26 es va fer l’acte central de la programació a la plaça de la Virreina, que va consistir en la lectura del manifest per part de les Colles de Cultura Popular de La Violeta.

Amb tot, els actes en el marc del 25-N continuaran el pròxim dia 30 i el 3 de desembre.