Anne Perry visitarà Gràcia el pròxim 30 de gener. Foto: Arxiu

Les activitats programades de l’edició número 10 de la BCNegra començaran a rodar el pròxim 30 de gener al districte de Gràcia. La biblioteca Jaume Fuster serà l’escenari de la inauguració, a partir de les 6 de la tarda, de l’exposició Cobertes de color en un temps gris, una mostra que retrata la tipologia criminal barcelonina dels anys 40, 50 i 60 del segle passat. Una hora més tard serà el torn d’un dels plats forts del tradicional cicle de novel·la negra, amb la presència de la cèlebre escriptora anglesa Anne Perry, que farà un repàs de la història londinenca des de temps victorians fins a la Primera Guerra Mundial, un autèntic passeig temàtic per la ciutat del Tàmesis, tan lligada a la novel·la negra i de la qual Perry ha escrit dotzenes de llibres de suspens.

Nascuda a Londres l’any 1938 com a Juliet Marion Hulme, Perry va adoptar el seu actual nom a finals dels anys 70 del segle passat.

La BCNegra ha esdevingut un important cicle literari que aplega molts autors del gènere negre i detectivesc a diversos indrets de la ciutat al llarg d’una setmana. El cicle, que compta amb un pressupost de 140.000 euros –40.000 més que la passada edició–, reunirà també enguany a 40 editorials que tracten aquest gènere.