Un any més Sant Medir va fer les delícies dels més petits. Foto: Twitter (@educollde)

El 3 de març és una data especial per Gràcia. És el moment de celebrar Sant Medir, una de les celebracions populars més antigues de la Vila.

L’edició d’enguany, la número 186 de la història, va treure al carrer més de 20 colles amb uns 200 carros i uns 180 cavalls que van desfilar per diferents carrers i van arribar a llançar 46 tones de caramels que van fer les delícies dels més petits, que equipats amb bosses de plàstic a la mà, no van parar de recollir les llaminadures voladores.

El recorregut de la cercavila va començar a Nil Fabra i va seguir per Gran de Gràcia. Les colles, acompanyades dels romeus, carros i cavalls, bandes i tabalers, anaven tirant caramels a mesura que anaven avançant direcció als Jardinets, on va tenir lloc la tradicional guerra de caramels entre les colles i les autoritats i que va servir per cloure aquesta jornada festiva.

Així doncs, un any més els graciencs van celebrar una festa que popular que honora la llegenda d’un pagès anomenat Medir que vivia a la serra de Collserola i que l’any 303, enmig de la persecució dels cristians sota les ordres de l’emperador Dioclecià, va ser martiritzat juntament amb el bisbe Sever de Barcelona. En la versió gracienca, la tradició recorda el forner gracienc Josep Vidal i Granés, devot de sant Medir, que el 1830 Vidal va prometre que cada 3 de març faria una romeria.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram