Els veïns volen menys cotxes a l’avinguda de Vallcarca. Foto: Google Maps

Una desena d’Associacions de Famílies d’Alumnes (AFA) de centres escolars i una quinzena d’entitats ja s’han adherit, de moment, a la reivindicació contra la contaminació a Vallcarca que el pròxim 1 de febrer, tal com va avançar l’Independent, celebrarà una primera manifestació per reclamar una reforma de l’avinguda Vallcarca que passi per la reducció del trànsit de l’artèria principal del barri.

Les principals reivindicacions de les entitats són que l’avinguda passi de quatre carrils a dos, afegir un carril bici, més vegetació i bancs a la zona que es guanyi amb la reducció de carrils, i augmentar els passos de vianants. A banda, i fora del que és l’avinguda Vallcarca, les entitats també demanen que el carrer Bolívar passi a tenir un carril i les voreres més amples i que es redueixi la velocitat del trànsit rodat a tots els carrers del barri.

Des de l’Assemblea de Vallcarca, una de les entitats que lideren la reivindicació, expliquen a Línia Gràcia que la manifestació, que anirà dels jardins dels Arabescos fins a la plaça Lesseps, arrencarà a les 12 del migdia però que al llarg del matí s’organitzaran diferents activitats. Des d’aquesta entitat denuncien que la plaça Lesseps i la mateixa avinguda de Vallcarca són “el principal focus de contaminació del barri” i reclamen que es pacifiqui aquesta via. “La reforma és urgent i reclamem que s’impulsi abans de la modificació del Pla Metropolità que ha de permetre la transformació urbanística del barri”, afegeixen.

AL MARÇ, UN ACTE MÉS GRAN
La manifestació del dia 1 de febrer només serà la primera mobilització per denunciar la contaminació al barri. Tot i que encara no hi ha una data concreta, al mes de març les entitats tenen previst organitzar una nova protesta, en aquest cas d’una envergadura més gran.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram