Protesta AFA Teixidores

Una de les protestes fetes a davant de la seu del Districte. Foto cedida

Fa temps que l’AFA de l’escola Teixidores de la Vila de Gràcia, ubicada en uns barracons d’un interior d’illa del carrer de l’Encarnació, s’oposa a la ubicació definitiva de l’escola proposada pel Consorci d’Educació de Barcelona i l’Ajuntament: el solar on es troba l’Hospital Evangèlic, situat a la cruïlla dels carrers Camèlies i Ca l’Alegre de Dalt.

Tal com explica un integrant de l’AFA, Jordi Pascual, l’AFA s’oposa a aquesta ubicació perquè el solar, de 2.046 metres quadrats, és massa petit, ja que és només una quarta part de la proporció de metres per alumnes que recomana la Generalitat. Dos inconvenients més del solar, recalca, són que hi ha alts nivells de contaminació acústica i atmosfèrica i l’envolten edificis de nou i dotze plantes. “Dotze plantes és una brutalitat, al pati no li tocaria el sol en tot l’hivern”, insisteix Pascual.

Per tal d’evitar aquest futur per als seus fills, l’AFA ha protagonitzat diverses accions, com ara manifestar-se a davant de la seu del Districte o traslladar la seva postura a l’alcaldessa Ada Colau i al regidor Eloi Badia en una trobada que van fer el passat 12 de maig amb el veïnat del barri a l’escola Reina Violant. Per part seva, Colau va respondre que s’estan explorant altres ubicacions, “dintre de les limitacions que hi ha” i, alhora, va demanar una reunió entre el Districte, el Consorci d’Educació i l’Escola Teixidors. Des de l’AFA celebren que es farà aquesta setmana i que és resultat de les mobilitzacions que s’han anat fent.