L’Hospital de l’Esperança va posar en funcionament el passat dia 1 de desembre el Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) provisional que van acordar la Generalitat i l’Ajuntament fa un parell de mesos mentre l’equipament no sigui reubicat al CAP Larrard de la Travessera de Dalt.

L’horari d’atenció d’aquest centre provisional és de les vuit del matí a les dotze de la nit, a l’espera que quan el servei s’instal·li definitivament al CAP Larrard, a finals de l’any que ve, ja sigui de 24 hores. La posada en marxa d’aquests serveis d’urgències de 24 hores al CAP Larrada la determinarà la finalització de les obres i l’entrada en funcionament del CAP Vila de Gràcia. Per seguir de prop aquest trasllat, el Consell de Salut del Districte crearà una comissió de seguiment coordinada amb el CAP Larrard.

MODEL DE PROXIMITAT
Els CUAP són un model de proximitat i estan pensats per descongestionar les urgències hospitalàries i, en el cas de Gràcia, serveixen per ajudar a la descongestió, principalment, de les urgències de l’Hospital de Sant Pau i l’Hospital Vall d’Hebron.