Imatge d’una protesta veïnal contra l’hotel a l’antiga Henkel. Foto: Facebook

La confluència dels carrers Mallorca i Marina serà aquest dissabte la seu de la sortida d’una manifestació “en defensa dels barris” que lideren diferents plataformes gracienques, com ara Gràcia cap a on vas? o Volem l’antiga Henkel pel Barri.

Aquestes, juntament amb l’Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible ­–que agrupa plataformes de diferents zones de la ciutat–, l’Associació de Veïns Sagrada Família, Recuperem el Niza i l’Assemblea de Barri Sagrada Família sortiran al carrer per reivindicar “el dret a l’habitatge, equipaments comunitaris i la descongestió del temple de la Sagrada Família” i dir no “als hotels i als habitatges d’ús turístic”.

Héctor Panizo, membre de Gràcia cap a on vas?, explica a Línia Gràcia que aquesta manifestació “neix de diferents concentracions que s’estan fent a la ciutat promogudes per les assemblees de barris”. Panizo afegeix que en aquest cas es farà de forma conjunta amb el barri de la Sagrada Família perquè “la reivindicació contra l’hotel Henkel i la que es fa contra la massificació de la Sagrada Família i a favor de la recuperació de l’antic cinema Niza tenen molt a veure”.

D’altra banda, el responsable d’urbanisme de l’Associació de Veïns de la Sagrada Família, Joan Itxaso, ha afirmat a aquesta publicació que la manifestació té com a objectiu “denunciar que l’actual model turístic va en contra dels veïns i demanar que s’aposti per un model sostenible”.