Eliseo Parra va inaugurar dissabte el festival. Foto. Gemma Aleman / ACN

Eliseo Parra va ser dissabte passat l’encarregat de donar el tret de sortida a la 34a edició del Festival Folk Internacional Tradicionàrius. Parra va presentar ‘Cantar y batir’, el seu últim disc, fet durant el confinament. Les 150 entrades que es van posar a la venda s’havien exhaurit.

Enguany el festival ha programat un total de 48 concerts. En declaracions a l’ACN, Carol Duran, la directora del Tradicionàrius, explica que no es podien permetre no fer aquesta edició perquè “calia ajudar un sector que està patint molt”. De fet, un dels objectius és reivindicar la importància de la cultura. “Hem volgut que segueixi actiu perquè no hi ha millor vacuna que la música i oferir tots aquests concerts és una manera d’ajudar-nos a estar millor”, remarca Duran.

Així doncs, tot i l’absència d’artistes internacionals, el Tradicionàrius 2021 presenta una programació molt destacada. Hi haurà 32 recitals d’artistes de renom com Pep Gimeno ‘Botifarra’, Biel Majoral, Sabor de Gràcia, Quartet Brossa, Luar Na Lubre, Corrandes són Corrandes, Maria Rodés, Laura Esparza i Maria Arnal i Marcel Bagés, entre d’altres.

Pel que fa al cicle de propostes de proximitat entre músic i públic, que enguany celebra la seva segona edició, inclou artistes com Coloma Bertran, Carles Marigó, Manu Sabaté i David Domínguez, la Companyia Minimíssima, Pau Benítez i Blai Casals. A més, una col·laboració amb el Palau de la Música permetrà gaudir de la música de Barcelona Gipsy Balkan Orchestra i Rodrigo Cuevas en aquest emblemàtic edifici.