Els treballadors del metro han arribat a un acord amb TMB. Foto: Albert Cadanet / ACN

Tres quartes parts de la plantilla de TMB ha votat a favor de prorrogar el conveni col·lectiu de l’empresa fins al 2022. A la votació, convocada per cinc dels vuit sindicats que conformen la majoria del comitè d’empresa del metro –UGT, CCOO, SU, CPTC i UTM-, hi van participar 1.361 empleats. La proposta de pròrroga aprovada preveu millores com la revalorització salarial per als anys 2020, 2021 i 2022, el pagament actualitzat de la prima variable de prevenció de riscos laborals, una reducció de vuit hores en la jornada anual a partir de 2022 o el manteniment de la jubilació parcial per als anys 2021 i 2022 amb les mateixes condicions pactades el 2020.

En un comunicat, la direcció de TMB valora positivament “l’exercici democràtic i la participació activa i cívica dels treballadors” i assegura que l’acord es traduirà en una millora de les condicions laborals, així com una millora de la prestació del servei de transport. Alhora, posa de manifest la seva “disposició a aprofundir el diàleg” amb els sindicats per donar estabilitat a l’empresa.

La votació, feta ahir, es va celebrar dues setmanes després que la plantilla del metro descartés fer una vaga contra els canvis de contractació que proposava TMB. Inicialment, els treballadors de l’empresa havien convocat una aturada parcial l’11 de gener, el dia del retorn a l’escola, però finalment van decidir desconvocar-la per seguir negociant amb la direcció.