Els blaus, durant una de les actuacions a Quebec. Foto: Montserrat Torres

L’aventura quebequesa dels Castellers de la Vila de Gràcia ja ha arribat al seu punt final. Els 150 integrants de la colla gracienca que el passat dia 3 de juliol van posar rumb cap a Mont-real van arribar diumenge a terres catalanes després d’haver viscut 10 dies molt intensos en aquesta regió francòfona del Canadà.

Els blaus van fer la seva primera actuació el diumenge dia cinc en el marc del Montreal Complètement Cirque, un festival de circ de Mont-real organitzat per la companyia Tohu, que té com a soci principal el Cirque du Soleil. Cinc dies més tard, el divendres dia 10, els graciencs es van desplaçar a la ciutat de Drummondville, on van formar part del cartell del Festival Mondial des Cultures de Drummondville.

L’endemà els Castellers de la Vila van tornar a enlairar els seus castells, en aquesta ocasió a la Rue Sant Denis de Montreal, mentre que el diumenge 12, l’últim dia de la seva estada, la colla es va acomiadar des del Parc Olympique de la mateixa ciutat. Durant les seves actuacions, els blaus van aconseguir descarregar dues vegades el quatre de vuit, un castell que no s’havia descarregat mai al Canadà.

Raimon Garriga, el cap de colla dels Castellers de la Vila, explica a Línia Gràcia que “l’experiència ha estat magnífica i per la complexitat que representava desplaçar tanta gent, tot va anar molt bé”. A més, Garriga afegeix que “també hi havia una exigència castellera que vam complir amb els quatre de vuit”.

L’objectiu de la visita a Mont-real va ser ajudar la colla els Castellers de Mont-real a continuar creixent en un marc on no és gens fàcil pel fet de ser una tradició importada de fora per les condicions climàtiques adverses, per la impossibilitat de celebrar diades i per la manca de recursos. Aquí cal afegir que aquesta colla, fundada per un quebequès que va viure a Barcelona i formava part dels Castellers de la Vila, és l’única colla castellera de tot Canadà. En aquesta línia, Garriga celebra que “vam aconseguir que descarreguessin el seu primer castell de sis a plaça, un quatre de sis”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram