Els castells de 9, protagonistes de la Diada. Foto: CVG

Satisfacció i optimisme. Aquests són els dos sentiments que ara mateix imperen entre els membres dels Castellers de la Vila, després de la celebració de la seva dinovena Diada, que va tenir lloc diumenge passat a la plaça de la Vila, al mateix cor de Gràcia, on van compartir cartell amb els Castellers de Barcelona i els del Poble-sec.

Els blaus van arrencar la seva actuació amb un 3 de 9 amb folre i la van completar amb un 4 de 9 amb folre, un 7 de 8 i un pilar de 6. “Hem estat tot aquest any entrenant molt dur per poder fer castells de 9”, explica Raimon Garrriga, cap de colla dels graciencs, que recorda que van començar l’any “amb moltes baixes” en les línies que conformen la base dels castells, com la pinya i el folre. “L’entrenament i l’esforç d’aquesta temporada ha tingut efecte, perquè hem arribat molt forts a la seva fi”, afegeix Garriga.

Sobre la Diada de diumenge, el cap de colla blau destaca que va ser “molt bona” i va elogiar l’actuació dels Castellers de Barcelona, els quals “van fer la segona millor actuació de la seva història” amb un 9 de 8, i 3 de 9 amb folre, un 4 de 9 amb folre i un pilar de 6.

Ara, els blaus es preparen per a la darrera actuació de la temporada, que serà aquest diumenge al Clot, on coincidiran amb els Castellers de Barcelona i els de Sabadell. Allà, els de la Vila intentaran tancar un “gran any” i refer els mateixos castells de 9 que van realitzar a la seva Diada diumenge passat.

L’optimisme de Garriga no es queda aquí. El cap blau assegura que la colla “ha crescut molt socialment aquest any” i destaca que ara per ara té més de 300 integrants.

Uns membres que van participar molt activament en la Diada de diumenge passat, un esdeveniment popular que commemora el primer entrenament oficial de la colla castellera, el 20 de novembre de l’any 1996, una data que a Gràcia té una significació molt especial. En tots els sentits.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram