L’enxaneta corona el 3 de 9 amb folre. Foto: Montserrat Torres

Els Castellers de la Vila van celebrar la seva diada diumenge passat en una jornada que es presentava com l’última revàlida de la temporada per als graciencs.

La colla arribava a la cita després d’haver punxat a la diada de la Mercè i al Concurs de Castells, on no van poder completar el 3 de 9 amb folre. Diumenge, però, la història va ser diferent. Els de la camisa blava van recuperar les seves millors sensacions i van aconseguir completar el 3 de 9 amb folre després d’un intent desmuntat. El que no va ser possible, però, va ser completar l’objectiu més ambiciós de tots: accedir a la gamma extra amb el 9 de 8 en tercera ronda.

El cap de colla dels Castellers de la Vila, Raimon Garriga, explica a Línia Gràcia que “l’objectiu principal de la diada era el 3 de 9 amb folre, ja que últimament havíem tingut problemes amb aquest castell”. És per això que Garriga valora positivament l’actuació de la colla durant la diada perquè “ens va permetre recuperar la confiança amb aquest castell, que no és complicat tot i que l’hem descarregat moltes vegades”. El cap de colla treu importància a no haver aconseguit el castell de gamma extra: “L’intent del 9 de 8 l’encaràvem com un extra. No haver-lo completat no treu mèrit a l’actuació i queda com un objectiu de cara l’any que ve”.

20 ANYS
D’altra banda, la colla va celebrar abans-d’ahir una jornada històrica, la del 20è aniversari del seu primer assaig, que es va fer a la plaça del Sol. Per celebrar-ho, la colla, tot i la pluja, va aixecar un pilar a la mateixa plaça i posteriorment es va celebrar un acte de reconeixement a la seu del Districte.

L’acte va servir per fer una presentació dels actes de celebració d’aquest aniversari, que s’estan acabant de perfilar. Garriga es mostra orgullós d’aquest aniversari i remarca la “implicació històrica de la colla amb la Vila i la cultura popular”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram