L’espai Albert Musons, situat al carrer Alzina, és, des del passat 1 de juliol, la nova seu dels castellers de Gràcia i de la Fundació Festa Major de Gràcia. Es tracta d’un equipament cultural que compartiran les dues entitats i on podran desenvolupar les seves activitats i assaigs durant un període de cinc anys.

El nou edifici té una superfície total de 1.027 metres quadrats, repartits en quatre plantes. L’espai està distribuït en funció dels usos que necessiten les dues entitats, de manera que hi haurà una superfície de 380 metres quadrats útils per a l’ús dels castellers, i 530 metres quadrats per la Fundació Festa Major.

Aquest equipament formarà part de la xarxa de Cases de la Festa, que s’emmarca dins de la iniciativa del consistori per a promoure projectes culturals als diferents barris de la ciutat dins de l’aposta del govern municipal per a difondre la cultura tradicional.

UNA FIGURA IMPORTANT

Durant la inauguració de l’equipament, l’alcalde Xavier Trias va destacar com un “acte de justícia” haver posat el nom d’Albert Musons a l’equipament, perquè “estimava la nostra ciutat i les nostres tradicions”. I és que Musons, periodista i casteller gracienc, va tenir una gran implicació amb el teixit associatiu de Gràcia tant que es va convertir en una figura molt important per la Vila.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram