Una imatge del concert de clausura. Foto: Josep Tomàs / Tradicionàrius

Gairebé tres mesos després de la seva arrencada, el Tradicionàrius va abaixar la persiana divendres passat amb un concert inèdit amb El Pont d’Arcalís i Kepa Junkera, que des de feia dies havia esgotat les entrades. El concert va respondre a les expectatives i el públic que va omplir la sala va gaudir d’una vetllada d’una gran qualitat musical.

Al llarg d’aquests tres mesos el Centre Artesà Tradicionàrius (CAT) ha acollit un total de 19 concerts i sessions de ball, set sessions dels Vespres dels Dimecres, cinc Tradicionàrius al territori, quatre jornades del Folk als Mercats i set concerts més a altres sales de la ciutat. La programació d’enguany ha permès al públic gaudir d’una oferta molt eclèctica que ha tret un tipus d’espectador variat. Alguns dels nomes més destacats han estat el de Pep Gimeno, els Quicos o els referents del folk gallec Luar Na Lubre. A banda d’aquests noms consolidats, el Tradicionàrius també ha donat l’oportunitat de pujar a l’escenari a formacions emergents com l’Orquestrina Trama o a Maria Arnal i Marcel Bagés.

La qualitat de l’oferta programada per aquesta edició ha permès que hagin passat pel festival 12.000 persones, un 20% més que l’any passat tot i haver-hi menys concerts. Aquestes xifres fan que l’organització del festival encari amb optimisme l’edició de l’any que ve, que segur que serà especial tractant-se del 30è aniversari.

Jordi Fàbregas, cap visible del festival, ha explicat a Línia Gràcia que des de l’organització estan molt satisfets “de la resposta de la gent”. Fàbregas explica que cada any l’objectiu del festival és que “la gent es pugui fer una foto del que es cou musicalment al país” i afegeix que “a vegades, com aquest any, es connecta bé amb el públic i en d’altres és més complicat”

Per últim, el director del Tradicionàrius explica que encaren amb “molta il·lusió” la preparació de la 30a edició. “Ja tenim diversos projectes en marxa i volem que el festival del 30è aniversari sigui sonat”, conclou.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram