Eliseo Parra ha estat un dels protagonistes d’aquesta edició. Foto: Gemma Aleman/ACN

El 34è Festival Folk Internacional Tradicionàrius va posar el seu punt final aquest cap de setmana amb una assistència de 7.000 persones, que representen un 91% de l’ocupació.

Enguany el festival ha programat més de 45 activitats relacionades amb la música folk i ha arribat a les 5.000 visualitzacions dels projectes traDDigital, amb 15 concerts amb les entrades esgotades. Són les xifres d’una edició excepcional marcada per la pandèmia.

Els protagonistes dels últims concerts van ser La Gravetat de Coulomb, Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic, Luar Na Lubre i la darrera sessió de Les Vespres dels dimecres, que es va fer el dia 24. Els organitzadors del Tradicionàrius han explicat que no donaran per acabada l’edició d’aquest 2021 fins que no es puguin reprogramar els concerts que s’han hagut de suspendre, com ara el d’Almanac. De fet, aquest era un dels concerts més esperats per a Jordi Fàbregas, l’exdirector del festival que va morir pocs dies abans del començament d’aquesta 34a edició.

Per últim, cal destacar el bon funcionament que ha tingut la col·laboració estrenada amb el Palau de la Música Catalana amb els concerts de la Barcelona Gipsy Balkan Orchestra i de Rodrigo Cuevas.