Els veïns fa anys que es mobilitzen contra la discoteca. Foto: @CanelaEx

“Fa més de 30 anys que intentem que aquest local deixi de ser una discoteca”. Aquestes paraules són d’un dels veïns, que prefereix mantenir l’anonimat, de la zona del carrer Ca l’Alegre de Dalt on hi ha la discoteca Canela. Des de fa no gaire els veïns s’han unit al voltant de la plataforma Afectats pel Canela amb l’objectiu d’aconseguir que la discoteca tanqui i que el local deixi de tenir la llicència, de forma definitiva, per aquest tipus de negoci.

Ara els veïns són més optimistes després que a finals de l’any passat l’Ajuntament va obrir un expedient a la discoteca. El motiu és que el titular de la llicència del local no és la mateixa persona que la que ara gestiona el negoci, cosa que no s’ajustaria a la normativa. La setmana que ve s’acaba el límit que permet l’obertura de l’expedient perquè els responsables de la discoteca presentin les al·legacions que considerin. Si la propietat no satisfà el que exigeix la normativa municipal tindrà l’oportunitat de tancar provisionalment el negoci de forma voluntària i, si això no és així, el Districte procedirà a precintar el local.

LLOGUER SENSE RENOVAR
En paral·lel, la discoteca també té un conflicte obert amb la propietat del local, Núñez y Navarro, relacionat amb el lloguer. El contracte es va acabar a mitjans de gener i Núñez y Navarro no el vol renovar però de moment la discoteca segueix funcionant.

“Baralles, insults, consum d’alcohol descontrolat, soroll, sexe, vidres trencats… Tot això és habitual”, afirmen des de la plataforma veïnal. A l’hora del tancament d’aquest periòdic, els veïns afectats estaven celebrant una assemblea per parlar de futures mobilitzacions si poden arribar a fer falta. L’objectiu, que d’una vegada per totes no hi hagi una discoteca al carrer Ca l’Alegre de Dalt.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram