El projecte Radars d’atenció a la gent gran va començar al barri del Camp d’en Grassot com un pla pilot. Ara des de l’àrea de Qualitat de Vida, dirigida per Maite Fandos, es vol extendre el projecte arreu de la ciutat. Així, entre el 2013 i 2014 els deu districtes barcelonins podran oferir als seus veïns els serveis que es deriven d’aquest pla social.

Ara per ara ja són 250 les persones grans del barri de Camp d’en Grassot que es beneficien de la Plataforma de Seguiment Telefònic. També són més de 200 els Radars Veïnals i Comercials, persones que contribueixen al projecte amb la seva “mirada sensible i respectuosa”.

A més, gràcies al treball en xarxa de més de 20 entitats i serveis del barri s’ha pogut tirar endavant el Portal de Recursos i Serveis per a les persones grans del Districte de Gràcia: serveisgentgrangracia.org, des d’on s’ofereix qualsevol tipus d’informació per aquells que viuen sols.

BONS RESULTATS

Una vegada obtinguts els resultats del projecte Radars al barri de Camp d’en Grassot, al 2011 es va iniciar la implementació del mateix projecte al barri del Coll, també del districte de Gràcia i al barri de Sant Gervasi-Galvany, del districte de Sarrià-Sant Gervasi.

El bon funcionament d’aquesta experiència juntament amb l’increment de gent gran que vol viure sola, ha fet que l’àrea de Qualitat de Vida valori la importància d’estendre el projecte. L’objectiu principal és contribuir a que les persones més grans de 75 anys que viuen soles o acompanyades de persones de més de 65 anys, puguin continuar a la seva llar, comptant amb la complicitat del seu entorn.