Foto: Oficina d’Habitatge de Gràcia

El desnonament del matrimoni que formen Juan Hernández i Lívia Arteaga i dels seus tres fills, que va saltar a la primera línia mediàtica fa uns mesos després que la portaveu d’Unides Podemos, Irene Montero, llancés acusacions públiques contra la propietària del pis, es va tornar a suspendre el passat 10 desembre. En aquest cas el motiu va ser un error de coordinació entre la comitiva judicial i els Mossos d’Esquadra.

Tal com va passar a l’octubre, desenes de persones es van concentrar a l’exterior de l’edifici, situat al número 274 de la travessera de Gràcia, per mirar d’evitar el desnonament, l’origen del qual és l’augment del lloguer de 1.000 a 1.300 euros.

En el moment que la comitiva judicial va veure que no estava assistida pels Mossos va decidir suspendre l’acció. El més sorprenent però va ser que els Mossos ja havien accedit al replà de l’edifici des de l’aparcament, ja que la propietària, Esther Argerich, els havia facilitat l’entrada. Argerich va acabar plorant i protestant a la comitiva, mentre que en Juan i els activistes celebraven la situació. La situació de la família i la propietària es podria resoldre aviat, ja que, segons va avançar el Tot Barcelona, l’Ajuntament ja ha adjudicat un altre pis a la família i el trasllat es farà d’aquí a un mes.

DECLARACIÓ ALS JUTJATS
D’altra banda, el portaveu del Sindicat de Llogaters, David Palomera, i un integrant de l’Oficina d’Habitatge Popular, Pablo Ruiz, van haver de declarar el 4 de desembre davant d’un jutge a Barcelona després que Argerich els denunciés fa mesos per coaccions i amenaces. Palomera i Ruiz van negar haver coaccionat Argerich i van assegurar que la denúncia contra ells és “un atac a tot el moviment”. Ruiz va afegir que simplement defensen la negociació com a mitjà “legítim” per arribar a acords entre llogaters i propietaris. “És una via que se’ns nega constantment i volem reivindicar que se’ns reconegui com a agent”, va concloure.