Mercat Estrella

El Mercat de l’Estrella tindrà un edifici nou. Foto: Mercats de Barcelona

La reforma del Mercat de l’Estrella es va acostant cada dia que passa. I és que durant el darrer Consell Plenari de Districte el conseller de Districte, Àlex Monllaó, va explicar el calendari que seguirà el trasllat dels paradistes del mercat i les obres de remodelació.

D’entrada, l’Ajuntament ha confirmat que, finalment, no es farà una remodelació de l’edifici, sinó que s’enderrocarà i es construirà de nou pel mal estat en què es troba. Sobre aquest fet, la presidenta del Mercat de l’Estrella, Lourdes Vico, afirma que no els sorprèn. “Quan ens van dir tots els problemes que tenia l’edifici, ja donàvem per fet que s’hauria d’enderrocar encara que no ho asseguressin llavors”, explica.

D’altra banda, el Districte va anunciar el calendari pel trasllat dels paradistes al mercat provisional als Jardins del Baix Guinardó. Un cop passat l’estiu es començarà a construir la carpa provisional i a finals del primer trimestre del 2025 els paradistes ja hi podran anar. Aquest trasllat ha aixecat polèmica a Horta-Guinardó perquè els veïns dels jardins s’oposen a perdre part del parc.

Sobre tot el procés que estan vivint els paradistes, la presidenta del mercat explica que molts ja estan “farts” i “cansats”. “La incertesa amb la qual vivim des de fa tres anys ha fet que molts paradistes hagin marxat, encara que no els anés malament el negoci”, diu Vico. La presidenta acaba dient que, tot i això, els terminis són els esperats i l’únic que demanen és que volen continuar fent la seva feina tranquil·lament.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram