Salvem l’Alzina fa un any que es va començar a mobilitzar per salvar les cases. Foto: Twitter (@SalvemAlzina)

El serial sobre el futur de les cases del carrer Encarnació segueix. Recentment el consistori ha fet un pas endavant en la seva intenció d’expropiar les cases dels números 13, 15 i 17 després d’haver inclòs una partida de gairebé nou milions d’euros en les inversions previstes als districtes per tal de tirar endavant aquesta operació.

De fet, els 8,8 milions d’euros els va fer públics ERC el dia 26 de novembre. Els republicans van detectar la partida econòmica durant les negociacions per a l’aprovació dels pressupostos i van denunciar que la xifra representa el 90% de la inversió que el Districte gestionaria de forma directa. Aquests 8,8 milions, però, també inclourien l’escola bressol que teòricament es faria en el terreny i a la nova zona verda. Tot plegat, però, depèn de quina sigui la quantitat que es pagui per a l’expropiació.

AVÍS DE LA PROPIETAT
La publicació de la xifra econòmica per a l’expropiació no ha agradat a la família propietària de les cases. Un dels seus membres i portaveu, Jordi Campalans, ha afirmat a l’Independent que “ni l’Ajuntament ni nosaltres podem dir la xifra que vulguem. No té sentit parlar de xifres”. Campalans també va recordar que el contenciós per denunciar l’Ajuntament pel fet d’haver impedit que tirés endavant la llicència d’obres del projecte immobiliari que la família volia impulsar “està en marxa” i deixa clar que no renuncien al projecte immobiliari. Tot i això, el portaveu de la família també va dir que la voluntat de la seva família és “ser positius” i mirar d’arribar a un acord amb l’Ajuntament.

EXPEDIENT OBERT
Aquestes novetats arriben després que a principis de novembre el Districte obrís un expedient per unes obres que s’estaven fent a la finca i que van fer que una part del mur del número 13 cedís. Segons la propietat, les obres s’estaven fent perquè tenen un requeriment de l’Agència Catalana de Residus per retirar la runa i l’amiant del jardí.

Per últim, la plataforma Salvem l’Alzina va organitzar el 23 de novembre una trobada per celebrar el primer aniversari de la lluita veïnal per salvar les cases.