El Tradicionàrius va anunciar el passat 4 de desembre el primer concert de la seva edició de l’any que ve, que serà la 33a. La inauguració, que serà el 10 de gener, servirà per fer un homenatge a Kepa Junquera. El músic basc va patir un ictus el 2018, del qual s’està recuperant.

Junkera, doncs, tornarà a pujar a l’escenari del Tradicionàrius i ho farà acompanyat de noms com els de Josep Maria Ribelles, Ballaveu, TXEC, El Pont d’Arcalís, Guillem Ballaz & Marta Rius i Guillem Anguera. El mateix dia també actuarà el grup Gaizca Project, que fa músiques tradicionals gallegues, basques i catalanes des d’una òptica contemporània. El formen les gallegues Ialma, el basc Iñaki Plaza i els catalans Manu Sabaté i Ciscu Cardona.

“MÚSIC TRANSCENDENTAL”
Des de l’organització del Tradicionàrius destaquen que l’objectiu de la 33a edició del festival és “celebrar la recuperació” de Junkera i remarquen que, siguin quines siguin les circumstàncies futures, “en Kepa és un músic transcendental en la vitalitat actual de la música tradicional a Euskadi, a la península Ibèrica i més enllà”. També destaquen la relació d’amistat del festival amb ell pel fet de ser “un músic descomunal però també una gran persona amb qui és fàcil entendre’s”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram