El casal Tres Lliris és a la travessera de Gràcia. Foto: Google Maps

Fa un any i nou mesos, un grup de joves que es manifestaven contra el possible desallotjament del Banc Expropiat van ocupar una antiga oficina de Catalunya Caixa del número 227 de la travessera Gràcia, que més tard es va convertir en el casal Tres Lliris. Ara, el local, propietat de Mivor Norton S.L., pot ser desallotjat de forma imminent després que l’ordre ja va ser decretada fa un mes.

Els integrants del casal Tres Lliris ja han deixat clar que quan es produeixi el desallotjament, el mateix dia organitzaran una concentració de protesta a la plaça Joanic. Durant les darreres setmanes els mateixos integrants del casal també han demanat al govern de Colau que s’hi posicioni en contra. Dilluns Gràcia en Comú va emetre un comunicat on manifestava el seu “rebuig” al desallotjament i valorava “positivament la tasca que es fa des de diferents espais autogestionats dels barris del nostre districte”. “Per sobre de possibles diferències ideològiques o de la valoració d’alguna activitat concreta, aquesta activitat forma part de la voluntat de transformació social des de la participació popular”, afegien des de Gràcia en Comú.

Un portaveu del casal, que prefereix mantenir-se en l’anonimat, ha explicat a Línia Gràcia que “el nostre objectiu és quedar-nos al casal i volem fer veure a la gent que això és un conflicte que enfronta legalitat i legitimitat i nosaltres tenim la legitimitat al nostre costat”.

El mateix portaveu demana, tot i valorar el comunicat de Gràcia en Comú, “un posicionament públic de l’Ajuntament” defensant el casal. Per acabar, fa una crida als veïns a “mobilitzar-se i mostrar la seva solidaritat amb el casal, perquè hi volem sumar més gent”.