Un moment de la manifestació celebrada ahir. Foto: CP Tres Lliris

Els joves del Casal Popular Tres Lliris, situat al carrer Nil Fabra, es van manifestar ahir a la tarda per expressar de forma contundent el seu rebuig a la decisió del Districte de tancar l’espai. Els arguments del govern municipal per prendre la decisió tenen a veure amb el fet que el casal no hagi tramitat cap llicència d’activitat i, tal com va avançar l’Independent, amb els cinc requeriments rebuts des de la Fiscalia per incidents relacionats amb el soroll, el consum de beguda al carrer i l’incompliment de les mesures de seguretat contra el coronavirus.

La marxa, que va ser força nombrosa, va recórrer diferents carrers de la Vila i es va acabar a la plaça de la Virreina. Els manifestants van mostrar una pancarta on es podia llegir ‘Primer avís. El casal no s’atura’ i van reivindicar “l’autogestió i l’organització del jovent del barri”.

En declaracions a l’ACN, Anna Cabré, una integrant del Casal, nega que la tramitació de la llicència d’activitat figuri en el contracte com a condició, ja que sempre s’hi han oposat. Cabré considera que el fet que el consistori ho posi ara sobre la taula, després de tres anys de cessió d’ús de l’espai, “demostra una clara voluntat d’intentar treure el poder d’organització del jovent”. Al mateix temps, deixa clar que no tenen cap intenció de marxar.