Malet, amb el seu disseny guanyador. Foto: FM Gràcia

El dissenyador gracienc Xavier Malet va ser escollit guanyador del 28è concurs del cartell de la Festa Major de Gràcia el 8 d’abril en un acte celebrat als Jardins de Manuel Torrente. El disseny de Malet es va imposar entre les 72 obres presentades, mentre que la segona classificada va ser Wara Luque i la tercera Gina Pont.

El cartell fet per Malet destaca pel seu disseny sobri, nítid, amb formes geomètriques i amb molt de color. És una composició molt variada on es pot veure l’emblemàtic guarniment de carrers, els Gegantons de la Fundació Festa Major, una colla de diables, un músic, el Drac de Gràcia, els Castellers de la Vila de Gràcia i altres imatges representatives gracienques. Malet ha explicat que el seu principal objectiu ha estat reivindicar tot el que simbolitza la Festa Major de Gràcia en un moment tan delicat com l’actual a causa de la pandèmia. Tot plegat en el marc d’un cant a l’optimisme on imatges com els petons i les abraçades, que gairebé hem oblidat, tenen protagonisme.

NOU LLIBRE
Seguint amb la Festa Major, fa poc també ha vist la llum el llibre ‘Gràcia Festa Major’, que inclou un conjunt de fotografies històriques de la celebració. El seu autor és Josep Maria Contel, que ha fet una tria de fotos, un total de 170, que van de l’any 1901 al 1973. Es tracta d’un repàs cronològic molt extens amb protagonisme per diferents temes socials.