Sáez, al mig, amb la segona classificada i el tercer classificat. Foto: FM Gràcia

La Festa Major de Gràcia 2019 ja té el seu cartell. La guanyadora de la 26a edició del concurs ha estat Marina Sáez. El seu disseny va ser l’escollit pel jurat, entre un total de 118 obres, el passat 16 de maig en un acte celebrat als jardins de Manuel Torrente.

Sáez és una il·lustradora del poble maresmenc d’Alella. En la seva obra ha reflectit els materials amb els quals els festers i festeres fan els seus guarnits, així com les eines principals que es fan servir per fer-los. Tisores, ampolles, malles de refrescos, plàstic i papers de diari són els protagonistes de la imatge oficial del cartell de la pròxima Festa Major.

L’acte per donar a conèixer la guanyadora del concurs també va servir per entregar el segon premi, que se’l va endur Maryna Kazilova i el tercer premi, que va ser per a Roger Andreu. Era la primera vegada que a les bases del concurs es marcava com a obligatori que com a mínim un element del cartell fes referència a la feina dels festers i festeres i al component veïnal que hi ha darrere de la Festa Major de Gràcia. I és que des de l’organització de la festa han volgut remarcar el fet que la Festa Major té el guarnit com a protagonista.

CONCURS D’ÈXIT
La 26a edició del concurs va tornar a demostrar que es tracta d’un format d’èxit. Entre les 118 obres presentades hi havia il·lustradors i il·lustradores d’arreu de Catalunya, concretament de 14 poblacions diferents. També cal remarcar que, de les 118 d’obres, 80 eren fetes per dones i 38 per homes.

Un cop acabat l’acte de presentació del nou cartell es va inaugurar, a l’espai cultural Albert Musons, l’exposició amb un conjunt d’obres seleccionades pel jurat. A la sala d’exposicions s’hi podran veure el primer, segon i tercer premi, les 10 obres finalistes i un conjunt de 20 obres més seleccionades que el jurat vol destacar per la seva composició i qualitat artística. L’exposició s’anirà ampliant i fins a finals de juliol es podran veure totes les obres presentades al concurs.