Imatge de l’artista Claudio G.Sanna. Claudio G. Sanna

Aquest divendres, 25 de febrer, el festival de cantautors Barnasants porta al Centre Artesà Tradicionàrius a l’alguerès Claudio Gabriel Sanna, qui versionarà Pino Piras, un dels cantants algueressos més famosos arreu. A Gràcia, Sanna proposa fer un recull de la cançó catalana provinent de Sardenya, oferint un recopilatori de balades de l’edat mitjana, cançons populars i poesies, entre d’altres.

Sanna canta antigues balades i cançons originals en català de l’Alguer, l’única ciutat de llengua catalana d’Itàlia. Al 1981 va formar Càlic, grup històric de la música sardo-catalana. Amb aquest projecte ha publicat quatre discos i ha participat a festivals internacionals de tot Europa. La música de Claudio Gabriel Sanna és indissociable de l’Alguer i del mar. Les melodies que proposa formen un híbrid de cultura sarda, genovesa, napolitana i catalana. L’últim àlbum que ha publicat és Terrer Meu, on l’autor deixa provisionalment de costat el treball de recuperació i recreació de la tradició i presenta noves cançons.

TRADICIONARIUS

L’actuació de Claudio Gabriel Sanna també s’emmarca dins del Festival Tradicionarius de música folk que se celebra aquests mesos al Centre Artesà. La visita de Sanna ocuparà l’eix temàtic del cap de setmana, que se centrarà en la música de Sardenya. El proper 4 de març serà el torn de Lo Carrilet de la Cava i les cançons de Josep Bo a més de la música de La Carrau, els quals actuaran a la seu de l’entitat a partir de les 22 h. El 5 de març Gràcia matinarà amb l’activitat de Folk als mercats, coincidint amb el carnaval.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram