El barri del Coll inaugurarà aquest dissabte els jardins Maria Mulletat, al conegut solar de la papallona.

La plaça coneguda com ‘La Papallona’, ja que la vista aèria recorda a aquest animal, es va acabar de construir el 2015 a l’interior d’illa que formen els carrers de Jaume Cascalls, Tirso i Pere Llobet. La zona té diferents espais enjardinats, amb diferents zones vegetals i de descans. També hi ha bancs i una àrea de jocs infantils.

Dissabte, però, s’estrenarà la nova nomenclatura de l’espai, que recordarà la figura de Maria Mullerat. Mullerat era una mestra especialitzada en l’ensenyament de nens deficients. L’any 1972 va comprar la masia de Can Mora, registrada al Patrimoni de la Ciutat, que permetia oferir un espai sa i acollidor i que alguns alumnes visquessin allà, a més de tenir un jardí i un espai per fer tallers. Tot i que Can Mora forma part de la vida del veïnat d’El Coll, actualment pertany al Districte d’Horta-Guinardó.

La idea del nom de Jardins Maria Mullerat va sorgir de la Vocalia de Dones de l’AVV Coll-Vallcarca, i el Consell de Dones de Gràcia la va incloure en les seves propostes a la Comissió del Nomenclàtor gracienc.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram