Una pancarta denunciant la situació dels dos esplais. Foto: Twitter (@notenimlocal)

Els esplais graciencs Espurna de Gràcia i Matinada-Pòrtics han denunciat que s’han quedat sense el local que compartien des del 2014, situat al número 7 del carrer Jaén, després que la propietat no els hagi renovat el contracte de lloguer.

En un comunicat, els dos esplais han explicat que a meitat d’aquest curs se’ls va informar que no es renovaria el contracte firmat entre les monges Carmelites, les encarregades de la gestió de l’espai, el Districte i ells mateixos. En paral·lel, lamenten que el Districte només els ha ofert la possibilitat de fer servir el local on hi ha el Casal Popular Tres Lliris, un espai on alguns dels integrants dels esplais també en formen part però que consideren que no és el lloc “adequat” per tirar endavant la seva tasca. “Creiem que no ha d’exercir com a local d’esplais, ja que és un projecte independent”, diuen sobre el Tres Lliris des dels dos esplais.

La situació actual fa que des de l’Espurna de Gràcia i de Matinada-Pòrtics vegin molt complicat poder tirar endavant els seus projectes. “El local és el lloc on ens reunim diverses vegades per setmana per preparar les activitats i també el punt de cures de l’assemblea. I, per tant, el nexe de totes les relacions humanes dins l’esplai”, afirmen els seus responsables. Per aconseguir solucionar aquesta situació, que els aboca a “la inestabilitat i la vulnerabilitat”, han posat en marxa la campanya ‘Cap esplai ni cau sense local!’.