Una de les motos cremades. Foto: Twitter (@andybartelsman)

Una vintena de motos, un cotxe, una furgoneta, la terrassa d’un bar i un contenidor d’escombraries. Això és el que es va cremar el passat dimecres 5 de desembre a la matinada a diferents carrers de la Vila de Gràcia. Relacionats amb aquests fets, els Mossos i la Guàrdia Urbana van detenir quatre joves, dos nois i dues noies.

Un dels punts més afectats va ser el carrer de Mariana Pineda, on es van cremar set motos i el contenidor i el foc va acabar afectant la façana d’un edifici, que va quedar ennegrit per les flames fins a la teulada. El foc va afectar les portes, els balcons, el cablejat exterior i l’interior dels pisos baixos del número 5 i, segons Betevé, dos veïns van haver de ser atesos pels serveis d’emergències per inhalació de fum.

La resta de vehicles cremats estaven aparcats als carrers Robí, Or, Església, Astúries, Montseny i Verdi. De fet, en aquest últim carrer, les flames van acabar afectant la terrassa d’un local que hi ha a la zona. Una de les façanes de l’església de la plaça de la Virreina també va quedar ennegrida per les flames.

Com han recordat diferents veïns i veïnes a través de les xarxes socials, no és la primera vegada que es cremen motos i altres vehicles aparcats al carrer al barri durant la nit els últims mesos. Ara, els cossos de seguretat investigaran si els fets estan relacionats.

CA LA TRAVA SE’N DESMARCA
Sis dies després dels fets, el col·lectiu okupa Ca La Trava va publicar un comunicat a través de Twitter on deia que la policia havia relacionat la crema de motos amb ells, cosa que va provocar la detenció de quatre dels seus integrants, que posteriorment, tal com també van explicar des de Ca La Trava, van quedar en llibertat.

El grup va assegurar que desaproven “enèrgicament aquests incendis”, que mai han cremat la moto de cap veí perquè les seves accions no van dirigides “contra vehicles particulars” i que acusar a Ca La Trava dels incendis “no té sentit”.

El col·lectiu també va defensar els quatre detinguts i va dir que les acusacions dels cossos de seguretat “no tenen cap fonament”.