El bloc de pisos és a la plaça Alfons Comín. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament va anunciar fa pocs dies que tenia la intenció de multar el fons d’inversió Azora per haver tingut 20 pisos de protecció oficial buits en un edifici de la plaça Alfons Comín. Azora, per la seva banda, assegura que l’acusació és falsa i ha anunciat que portarà el consistori als tribunals.

La polèmica va sorgir quan el consistori va fer pública, el passat 18 de juny, l’obertura d’un expedient a Azora per haver “mantingut fins a 20 pisos buits durant tres anys”. A banda, el govern municipal afegia que els veïns de l’edifici on hi ha els pisos “han denunciat pràctiques abusives d’Azora pel que fa als preus i algunes condicions de lloguer”.

QUEIXES VEÏNALS
I és que, efectivament, els veïns d’aquest bloc fa temps que denuncien el comportament d’Azora, a qui acusen de diferents pràctiques abusives i de posar portes ‘antiokupes’ als pisos buits “mentre fa pujades abusives o es nega a renovar els contractes als veïns”.

Des d’Azora neguen l’acusació del govern municipal i afirmen que “amb un mínim de diligència i de forma molt senzilla, l’Ajuntament podria haver comprovat en registres públics que aquests pisos havien estat ocupats abans d’obrir l’expedient”. Afegeixen que es van firmar mig centenar de contractes de lloguer sobre els 20 pisos durant el període de temps al qual fa referència, a qui acusen d’una “campanya de desprestigi per raons ideològiques i partidistes”.