Sanz i Badia, durant la presentació de la mesura. Foto: Districte

El govern municipal va fer un pas endavant el 12 de desembre en el seu objectiu de protegir el teixit arquitectònic històric del nucli antic gracienc. Durant la Comissió de Govern es va aprovar duplicar les finques protegides de Gràcia, controlar qualsevol enderroc al nucli antic i obligar a conservar els patis i jardins.

Tot això tirarà endavant a partir de la revisió del catàleg patrimonial que es farà i que implicarà passar de 564 finques considerades com a protegides fins a 1.021. Una de les novetats, com era de preveure, serà la protecció de les casetes del carrer Encarnació. Segons va explicar la tinent d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, fa un any, quan va esclatar el cas de les cases d’Encarnació, es va comprovar que “el planejament vigent no era suficient per protegir la memòria del districte”. L’objectiu del govern municipal, segons va afegir Sanz, és “incorporar en el catàleg de la ciutat aquesta idea de protecció de barris i manteniment de la història”.

VILA DE GRÀCIA
Una de les novetats de la reforma és l’anomenat ‘conjunt de protecció de la Vila de Gràcia’, ja que aquesta zona concentra la major part del teixit històric del nucli antic de Gràcia i inclou gairebé 400 edificis que es van fer abans del 1933. La zona recorre la Via Augusta, l’avinguda Riera de Cassoles, la Travessera de Dalt, els carrers Escorial, Bailén i Còrsega i l’avinguda Diagonal. A banda, també hi haurà edificis de la Salut, Vallcarca i els Penitents i el Camp d’en Grassot i Gràcia Nova.

“El patrimoni, el verd i l’habitatge han de ser les tres claus que ens permetin tenir la identitat arquitectònica del barri, el verd que necessitem però també la gent que hi viu”, va afirmar el regidor Eloi Badia.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram