Pintada Tres Lliris

Una pintada reivindicant la continuïtat del casal. Foto: Joanna Chichelnitzky

La manca d’espais per als joves a la Vila de Gràcia és un dels fets pels quals va néixer el Casal Popular Tres Lliris quan, el 2015, es va ocupar l’antiga comissaria del carrer Nil Fabra. El 2017 l’Ajuntament va donar als seus integrants una cessió d’usos de quatre anys que va acabar el passat 21 de setembre, la qual cosa va fer que durant uns mesos el futur del casal autogestionat fos incert. Això, però, va canviar el passat 7 d’abril, quan la Comissió de Govern va aprovar el conveni per renovar, per a quatre anys més, la cessió que ha permès al casal organitzar activitats i oferir a la Vila de Gràcia un espai de trobada, entre altres.

Més enllà de mantenir en vida aquest espai juvenil, la cessió actual també ha implicat la legalització de la seva activitat fent que s’adapti a la normativa, cosa a la qual l’entitat juvenil s’hi havia negat abans. Una altra part important de la cessió és que també té l’objectiu de fer compatible la continuïtat del Tres Lliris amb el descans dels veïns, ja que fa uns mesos va haver-hi queixes veïnals per sorolls. És per aquesta raó que aviat es començaran unes obres d’insonorització en part de l’antiga comissaria.

Per part seva, el regidor Eloi Badia va assegurar a betevé que en els pròxims mesos el Districte “estarà amatent” que es respecti el descans dels veïns. I, paral·lelament, va celebrar haver arribat per fi a un acord: “Per primera vegada totes les entitats estem d’acord amb la normativa”.