El Texas va obrir el 2014. Foto: Pere Francesch / ACN

A finals de la setmana passada es coneixia la pèssima notícia. Es feia oficial, tal com va avançar l’Independent, el tancament dels cinemes Texas, oberts el 2014. Després de no haver pogut superar el cop definitiu que ha representat la pandèmia del coronavirus, i que s’afegia als problemes econòmics que van aflorar a principis del 2019, el Texas ja no tornarà a aixecar la persiana.

Feia dies que la preocupació entre el veïnat es feia notar, especialment després que la majoria de cinemes haguessin anat reobrint. El tancament, tot i que a hores d’ara és definitiu, ha posat en marxa una campanya veïnal amb la intenció d’implicar l’Ajuntament en la reobertura d’aquest cinema situat al carrer Bailén. “Davant la situació de bloqueig en què es troba el cinema Texas, demanem a l’Ajuntament que s’involucri per tal de trobar una solució i no perdre aquest estimat i necessari espai de cultura”, afirmen des de la campanya Salvem el Texas.

De moment des de Salvem el Texas han posat en marxa una recollida de firmes a través del portal Change.org, que ja gairebé arriba a les 2.200 signatures. “En un moment en què Gràcia pateix una greu gentrificació, és important reivindicar que no es perdi aquest espai ludicocultural i mantenir-lo com a punt de trobada de la gent del barri de totes les edats”, afirmen els impulsors de la campanya.