Els veïns diuen que el carril bici no es fa servir. Foto: Twitter (@ioteruelo)

El nou carril bici de l’avinguda de Vallcarca ha provocat polèmica abans d’entrar en funcionament de forma oficial. Un grup de veïns han posat en marxa una campanya de recollida de firmes per demanar a l’Ajuntament que l’elimini.

El motiu de les queixes d’aquests veïns, que han recollit més de 1.000 signatures entres els comerços del barri i més de 700 a través de la plataforma Change.org, és la pèrdua d’aparcament per als residents de la zona. També denuncien que d’ençà que el carril bici està fet el trànsit ha empitjorat, ja que ara només hi ha un carril per als cotxes. Per últim, asseguren que el desnivell del carril, que és del 4%, provoca que s’utilitzi molt poc. De fet, recorden que els carrils bici que hi ha a Ganduxer i Esteve Terrades, amb un pendent similar, estan infrautilitzats.

Per la seva banda, el col·lectiu ciclista defensa la infraestructura, mentre que el Districte ha recordat que està previst que el Bicing elèctric, que facilitat la circulació amb desnivell, arribi a aquesta zona.