Un dels cartells enganxants que reclama un local. Foto: Twitter (@notenimlocal)

A principis de setembre els esplais Espurna de Gràcia i Matinada-Pòrtics van denunciar que s’havien quedat sense el local que compartien des del 2014, situat al número 7 del carrer Jaén, després que la propietat no els renovés el contracte de lloguer. Ara, veient que segueixen sense local, han decidit fer un pas més en la seva reivindicació i han posat en marxa una campanya d’enganxada d’adhesius i cartells en diferents locals públics i privats sota el lema ‘Aquest local seria genial’.

Amb la campanya, els dos esplais volen denunciar que el Districte no els ha tornat a presentar cap proposta després de la que els va oferir fa unes setmanes i que consistia que els dos esplais es traslladessin al local del Casal Popular Tres Lliris. Reivindiquen que necessiten un local nou per tirar endavant la seva tasca. “Creiem que el Tres Lliris no ha d’exercir com a local d’esplais, ja que és un projecte independent”, afirmen.

PROJECTES INVIABLES
La situació actual fa que des de l’Espurna de Gràcia i de Matinada-Pòrtics vegin molt complicat poder tirar endavant els seus projectes. “El local és el lloc on ens reunim diverses vegades per setmana per preparar les activitats i també el punt de cures de l’assemblea. I, per tant, el nexe de totes les relacions humanes dins l’esplai”, afirmen els seus responsables.