justicia

Foto: Pexels

Des d’aquesta tardor, els advocats d’ofici que presentin els seus escrits en català disposaran d’una bonificació de 25 euros per escrit, cinc euros més del que podien cobrar fins ara. L’increment és una mesura aprovada pel Govern amb l’objectiu de fomentar el català entre els professionals que presten serveis de justícia gratuïta a Catalunya.

Aquesta iniciativa es va posar en marxa el 2017, d’acord amb el Consell dels Il·lustres Col·legis de l’Advocacia de Catalunya, i des de llavors s’ha anat incrementant dels 14 euros fins al 25 actuals, un augment del 78,5%.

En la mateixa línia, el Govern ha renovat la subscripció del Conveni entre la Generalitat i el Consell General del Poder Judicial en matèria d’acreditació de coneixement i formació en llengua catalana per valorar el mèrit lingüístic als concursos de jutges i magistrats.

L’ús del català a les actuacions dels advocats i advocades del torn d’ofici i assistència al detingut va créixer un 43% l’any 2022. En xifres absolutes, representen 10.726 actuacions respecte a les 7.483 del 2021, any en què es va reprendre el Pla de foment de la llengua catalana a l’àmbit de la justícia.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram