Experiències Ciutat

La iniciativa s’ha presentat avui amb la participació de diferents representants veïnals i de les entitats. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament ha posat en marxa avui el nou programa que ha de permetre finançar un total de 18 projectes que impulsen diferents entitats arrelades als barris. La iniciativa, batejada amb el nom ‘Experiències de ciutat’, aposta per projectes socioculturals que es potenciaran a través de la gestió que farà el Consorci de Turisme de Barcelona, que en farà difusió. De fet, els 700.000 euros de finançament que tindrà el projecte surten de l’impost de les estades turístiques.

Així doncs, les ajudes seran d’un màxim de 50.000 euros per projecte. La convocatòria està oberta des del passat mes de desembre i l’avaluació de les candidatures les ha fet un comitè tècnic format per la Direcció de Turisme i Indústries Creatives de l’Ajuntament, tècnics dels districtes i de l’ICUB i per Turisme de Barcelona. De tota la feina feta, s’han escollit els següents projectes:

Ciutat Vella

Dos projectes que enforteixen la xarxa associativa i fomenten el sentiment de pertinença al barri: el festival de Cultura Raval(s) i el BuskeRAI. Festival d’artistes del carrer.

Eixample

El suport es destina a la 17a Fira modernista de Barcelona, organitzada per Coreixample, l’Associació comercial de la Dreta de l’Eixample i que s’emmarca dins de les activitats de la Festa Major del barri.

Sants-Montjuïc

La mostra Tradicat, que promou l’Associació Sants Establiments Units des del 2019 i que omple un quilòmetre i mig del Carrer de Sants amb una mostra de dues-centes parades. I, d’altra banda, la Fira Medieval de l’Associació de Comerciants de Creu Coberta. Es tracta d’una fira temàtica que reuneix un gran nombre de públic.

Les Corts

La 24a edició de Festival Circorts podrà créixer amb el suport financer obtingut per instal·lar una carpa de circ que acolliria part del seu programa d’espectacles.

Mapa

La nova iniciativa cultural arriba a tots els districtes de la ciutat. Foto: Ajuntament

Sarrià-Sant Gervasi

el primer projecte és l’exposició ‘Negre: del dol a la seducció’, de la Fundació Rocamora i la Fundació Antoni de Montpalau. L’altre seleccionat és la Festa de Sant Martí-Jornada del vi novell a Can Calopa, juntament amb el Collserola Floreix, que també té lloc a Can Calopa.

Gràcia

El finançament serà per a les Diades de Castellers que es fan des del 1997.

Horta-Guinardó

El club esportiu del Futbol Club Martinenc organitza el Cros 3 Turons- la Diablada. Aquesta iniciativa ha estat escollida juntament amb el Pessebre vivent de la Torre del Suro.

Nou Barris

La festa gallega de San Froilán, tot un referent al districte, ha estat escollida juntament amb el festival Les Sopes del Món, La Roquetes fashion, food & wood week i el Campament Reial de Nadal.

Sant Andreu

el Jazzing Festival de Jazz de Sant Andreu és tot un referent i per això passarà a formar part de les ‘Experiències de ciutat’.

Sant Martí

Per últim, en el cas del Sant Martí la tria és pel Festival Escena Poblenou, una mostra d’arts escèniques contemporànies multidisciplinària i implicada amb el territori.

Marcé

El regidor Xavier Marcé ha presentatavui el projecte ‘Experiències de ciutat’. Foto: Arxiu

“Projectes magnífics”

Durant la presentació del projecte, el regidor de Turisme i Indústries Creatives, Xavier Marcé, ha explicat que la principal intenció de la iniciativa ‘Experiències de ciutat’ és “fer justícia a la feina que es fa als barris i als districtes i posar en valors coses singulars que sorgeixen de l’impuls genuí dels veïns i que tenen interès comercial, cultural, gastronòmic o esportiu”.

Marcé, en paral·lel, ha remarcat que la tria dels projectes s’ha fet tenint en compte tres aspectes: un arrelament definit, que siguin organitzats per agents culturals del districte i que tinguin una singularitat remarcable.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram