Exposició Espai Línia

L’exposició, molt visual i en gran format, és al nou Espai Línia del carrer Girona, 52 de Barcelona. Foto: Línia

Conèixer l’entorn més immediat, més proper, i aprofundir-hi reforça el caràcter col·lectiu d’un projecte de barri i de ciutat. Ens apropa a la història dels carrers i de les places on vivim, i fent-ho s’enforteix el sentiment de pertinença que transcendeix l’individu per situar-lo també en el plànol del projecte col·lectiu que són els barris i les ciutats. Proximitat allunyada de l’experiència que deixa fotografies però no deixa marques.

L’exposició La Barcelona desconeguda, que ja es pot visitar gratuïtament al nou Espai Línia del carrer Girona, 52 de Barcelona, vol ensenyar i explicar una Barcelona de proximitat, la que és més propera al ciutadà i al veí. Vol fer aflorar el patrimoni històric, arquitectònic, cultural… que hi ha repartit per tota la ciutat. Perquè la democratització cultural també requereix focalitzar-se en el que roman ocult i desconegut per posar-ho a l’abast de tothom.

Exposició Espai Línia

En el marc de l’exposició La Barcelona desconeguda, un gran mural està dedicat als hotels amb l’Especialització Monument. Foto: Línia

Descobrir i ensenyar. Això és el que fa aquesta exposició escollida per estrenar Espai Línia, el qual vol convertir-se en un centre de trobada de tots els barris metropolitans: la Casa dels Barris.

A La Barcelona desconeguda s’hi pot descobrir la història de la Casa de la Lactància, la Casa del Dimoni, l’herència medieval del nucli de Santa Eulàlia de Vilapicina, un centre cívic instal·lat en una antiga capella, el passat de les bugaderes d’Horta al carrer d’Aiguafreda, una parròquia per conèixer un altre Gaudí, la papallona modernista de la Casa Fajol o l’aqüeducte de Ciutat Meridiana, entre altres tresors que segur que et sorprendran.

Exposició Espai Línia

A La Barcelona desconeguda s’hi pot descobrir la papallona modernista de la Casa Fajol, entre altres tresors que segur que et sorprendran. Foto: Línia

Hotels que són autèntiques joies

En el marc de l’exposició La Barcelona desconeguda, un gran mural està dedicat als hotels amb l’Especialització Monument: establiments que han nascut i crescut amb la ciutat i que tenen una història única i especial. Divuit tresors que el Gremi d’Hotels ha distingit i que has de conèixer.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram